Goed voor je ogen én je humeur: watermeloen is altijd een voltreffer

Goed zien én er goed uitzien: dat willen we allemaal, toch? Goede voeding helpt je om je ogen te verzorgen. Zo blijf je langer scherper zien. Wist je dat watermeloen eten een lekkere manier is om je ogen in topconditie te houden? We leggen het graag voor je uit (en schotelen je enkele héérlijke watermeloen-receptjes voor onderaan).

Waarom watermeloen goed is voor je ogen

Even een wetenschappelijk woordje. Bèta-caroteen wordt in je lichaam omgezet naar vitamine A. Deze vitamine is goed voor de pigmenten in je netvlies. Bovendien beschermt vitamine A je ogen ook tegen nachtblindheid én veroudering. En je raadt het al: watermeloen barst van bèta-caroteen. Eén stuk watermeloen geeft je 10% van je dagelijkse hoeveelheid vitamine A. Tast dus gerust toe!

Watermeloen krijgt z’n typische rode kleur van de stof lycopeen. Dit antioxidant is ook bijzonder goed voor je huid. Daarnaast is deze lekkere vrucht ook nog eens goed voor je tanden, botten en slijmvliezen. Smakelijk!

Watermeloentje doen? Twee verrukkelijke receptjes

Als opticien willen we natuurlijk zorg dragen voor je ogen. Daarom hebben we twee overheerlijke recepten met watermeloen voor je opgezocht. Geen nood, ze zijn niet té moeilijk om te bereiden. Maar ze smaken fantastisch – en zijn dus in een klap ook goed voor je zicht. Mooi meegenomen, toch?

Watermeloensalade met munt en hazelnoten

Wat heb je nodig? Een halve kilo aardbeien, 400 gram watermeloen, een handje hazelnoten, 75ml vers limoensap, 100 gram suiker én wat verse munt. Op naar de winkel!

Zo maak je het:

  • Snij de aardbeien in partjes, snij de watermeloen in stukken én de munt in fijne reepjes.
  • Kook het limoensap en de suiker samen met 150ml water. Zorg dat de suiker goed is opgelost en laat afkoelen.
  • Rooster de hazelnoten in een pan. Laat ze afkoelen, wrijf het velletje eraf en hak grof.
  • Meng de suikersiroop met de aardbeien, watermeloen en munt. Zet één uur in de ijskast.
  • Schep in een bordje, strooi de hazelnoten erover en eet smakelijk!

Watermeloensorbet

Een perfect receptje voor mensen met weinig tijd en véél zin in frisse zoetheid. Zo maak je het: mix watermeloen samen met wat limoensap en fijngesnipperde muntblaadjes in je blender. Laat een nachtje in de diepvries staan. Schep op en geniet met volle teugen.

Met de groeten van…

… je opticien, natuurlijk! Je ogen goed verzorgd, maar toch nood aan een kijkoplossing op maat? Spring dan gerust eens binnen in onze winkel. Oh ja, je mag gerust een portie van die heerlijke watermeloensorbet meebrengen!